Taky na vás s přicházející zimou chuť na něco sladkého a dobrého? Tak to je ta správný čas nechat provonět kuchyni jablíčky, skořicí a medem. Přijměte mé pozvání na jablečný jahelník. Bez mouky, bez cukru... přesto a právě proto, luxusní sladký moučník.
Jablečný jahleník je ideální společník na podzimní čas. Dobře se s ním čte kniha, hezky se s ním háčkuje a taky má stejný názor na zdravý životní styl jako vy. Takže pojďme mlsat zdravě. Je to rychlovka na kterou nepotřebujete špetku kuchařského umu a věřím, že si vás získá :-)
Suroviny:
75 gr jáhel
100 ml mléka
250 ml vody
1 vejce
lžíce medu
sušené švestky, rozinky, oříšky
2 jablka
skořice
2 lžíce pudinkového prášku
Smíchejte jáhly s mlékem a vodou a uvařte kaši. Do vychladlé kaše zamíchejte lžíci medu, žloutek a vyšlehaný bílek. Do menší zapékací mísy dejte polovinu kaše. Na ni namočené švestky, nastrouhaná jablíčka smíchaná s rozinkami ořířky, skořicí a vanilkovým práškem. Zakryjte druhou polovinou kaše. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů a 40 minut nechte prostupovat vaši kuchyň vůní jablíček se skořicí.
Leave your comments
Post comment as a guest