Mramorový koláč s jahodami a arašídovým máslem
03.05.2015
Written by: Super User
Category: Vaříme zdravě
Zobrazeno: 903

Co je lepší? Chuť nebo kalorická hodnota? Nechám to na vás, ale pro mě obojí na jedničku s hvězdičkou. Jako všechny zdravé recepty je v mžiku připravený a chuťově prostě senzační. 

Suroviny

Těsto:

500 gr tvarohu

100 gr bílého jogurtu

3 vejce

1 vanilkový puding

1 lžička kypřícího prášku

karob na obarvení poloviny těsta

ovoce podle chuti

arašídové máslo

V jedné míse vyšlehejte tvaroh, jogurt, vanilkový puding, dle chuti sirup z agáve na doslazení a kypřící prášek. Potom směs rozdělte na dva díly a jeden obarvěte lžící karobu. Do formy vyložené pečícím papírem dejte pár lžic světlé směsi. Potom pár lžic tmavé a takto střídejte. Vytvoří krásný mramorový efekt. Posypejte ovocem a dejte péct na 20 min na 170 stupňů a potom dopečte 30 min na 150 stupňů. Horký koláč pokapejete arašídovým máslem rozpuštěným v mikrovlnce. 

A teď už nám jen napište, zda u vás vyhrává chuť nebo 24 g bílkovin a 13 g sacharidů na celou čtvrtku koláče :-)

 

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and conditions.

Comments

Nahoru