Jahelníkem proti zimě
25.09.2020
Written by: Adéla Čeřovská
Category: Vaříme zdravě
Zobrazeno: 5144

Taky na vás s přicházející zimou chuť na něco sladkého a dobrého? Tak to je ta správný čas nechat provonět kuchyni jablíčky, skořicí a medem. Přijměte mé pozvání na jablečný jahelník. Bez mouky, bez cukru... přesto a právě proto, luxusní sladký moučník.

 

Jablečný jahleník je ideální společník na podzimní čas. Dobře se s ním čte kniha, hezky se s ním háčkuje a taky má stejný názor na zdravý životní styl jako vy. Takže pojďme mlsat zdravě. Je to rychlovka na kterou nepotřebujete špetku kuchařského umu a věřím, že si vás získá :-)

 

 

 

Suroviny:

75 gr jáhel

100 ml mléka

250 ml vody

1 vejce

lžíce medu

sušené švestky, rozinky, oříšky

2 jablka

skořice 

2 lžíce pudinkového prášku

Smíchejte jáhly s mlékem a vodou a uvařte kaši. Do vychladlé kaše zamíchejte lžíci medu, žloutek a vyšlehaný bílek. Do menší zapékací mísy dejte polovinu kaše. Na ni namočené švestky, nastrouhaná jablíčka smíchaná s rozinkami ořířky, skořicí a vanilkovým práškem. Zakryjte druhou polovinou kaše. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů a 40 minut nechte prostupovat vaši kuchyň vůní jablíček se skořicí. 

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and conditions.

Comments

Nahoru